ورزشکاری که سوخت و مقصری که رئیس فدراسیون شد

از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۸۹، ۱۰ نوامبر ۲۰۱۰، ۰۳:۳۰:۰۰ ق.ظ.

سعید علی حسینی صاحب عنوان قهرمانی در مسابقات وزنه برداری آسیا در رده نوجوانان در سال۱۳۸۳ و قهرمان جوانان جهان ، ورزشکار جوانی که می رفت در رده بزرگسالان نیز جهانی شود و برای کشورش افتخارات تازه ای کسب کند برای همیشه از حضور در دنیای ورزش محروم شد .هر چند این حکم هنوز به طور رسمی اعلام نشده است اما پس از پایان تعطیلات آخر هفته اروپا از طریق فدراسیون جهانی به طور رسمی اعلام خواهد شد.

قهرمان دسته فوق سنگین جوانان جهان پس از مثبت اعلام شدن دومین آزمایش دوپینگش از سوی فدراسیون جهانی وزنه برداری برای همیشه از حضور در میادین محروم شد تا یکی از امیدهای افتخارآفرینی ورزش ایران در آتش ندانم کاریهای پشت پرده ورزش کشور بسوزد و البته بازهم مقصری برای این اتفاق تلخ پیدا نخواهد شد و همه چیز بعد از چند مصاحبه و انتقاد تند و تیز از یاد خواهد رفت وبه اصطلاح معروف آب از آب تکان نمی خورد و تنها چیزی که باقی می ماند حسرت دائمی یک قهرمان جوان ومحروم شدن جامعه وزنه برداری کشور از یک ورزشکار با استعداد و مدال آور است !

علی حسینی در سال 2006 به دلیل مثبت اعلام شدن آزمایش دوپینگ به همراه هشت وزنه بردار دیگر در زمان مربیگری ایوانف برای دو سال از حضور در میادین بین المللی محروم شد و مثبت اعلام شدن دوباره آزمایش دوپینگش باعث شد برای همیشه از سوی فدراسیون بین المللی وزنه برداری، محروم شود تا حسین رضا زاده ارتقا مقام بگیرد و رئیس فدراسیون وزنه برداری شود!

هر چند این خبر دوستداران ورزش کشور به خصوص علاقه مندان به وزنه برداری را در اندوه و شوک فرو برده است وهمه از رسیدن نامه محرومیت علی حسینی آگاهند ،اما حسین رضازاده از صدور چنین حکمی اظهار بی اطلاعی می کند. وی در گفت و گو با خبرآنلاین درباره محرومیت دائمی سعید علی حسینی می گوید:« من در جریان این حکم نیستم. آخرین بار قرار شد ، هیات سه نفره استیناف حکم سعید را اعلام کند و خودشان آن را از طریق سایت فدراسیون جهانی اعلام کنند. تا حالا چیزی دست ما نرسیده. البته الان اروپا تعطیلات آخر هفته اروپا است و شاید روز دوشنبه این حکم را اعلام کنند.»

رئیس فدراسیون وزنه برداری معتقد است تمام تلاشش را برای جلوگیری از محرومیت حسینی انجام داده است: « ما در این مدت تمام تلاش مان را کردیم که مشکل سعید حل شود. حتی به دستور آقای سعیدلو ، وکیل گرفتیم و 70 میلیون تومان هزینه کردیم. خودم دو بار در جلسات شرکت کردم . به جلسه رفتم و از آیان خواستم او را بببخشند. رفتم آنجا ، خواهش و تمنا کردم که سعید جوان است ، او را برای همیشه محروم نکنید اما آنها به جواب آزمایش آزمایشگاه کلن استناد می کردند. می گفتند قانون ، برای همه هست . سعید یکبار هم در سال 2006 محروم شده و این دفعه دومش است.»

پدر علی حسینی اما رضازاده را مسئول محرومیت پسرش از ورزش می داند . عزیز علی حسینی در این خصوص می گوید: «من همیشه گفته ام و باز هم می گویم که پسر من دوپینگ نکرده است. قسم می خورم که خواسته اند او را محروم کنند و به هدفشان هم رسیده اند.»


وی معتقد است سعید قربانی فدراسیون وزنه برداری ایران است : «در رقابت های جهانی کره گفتند سعید دوپینگی است. سوال من این است که چطور دو روز مانده به رقابت ها اعلام می کنند که او دوپینگ کرده است؟ ماجرا از این قرار است که فدراسیون وزنه برداری ایران به دلیل دوپینگ نمی بایست در آن رقابت ها حضور پیدا می کرد و اگر پسر من مدال طلا می گرفت، دیگر کشورها به تاماش آیان، رئیس فدراسیون جهانی، اعتراض می کردند که چرا ایران محروم نشده است.رضازاده گفته بود تلاش می کند تا برای سعید کاری انجام دهد که انجام هم داد. رضازاده او را برای همیشه محروم کرد. سرپرست فدراسیون وزنه برداری ایران از سعید من به عنوان قربانی استفاده کرد تا مبادا فدراسیون ایران را محروم کنند.»

وی تاکید می کند:« رضازاده با غرض ورزی شخصی باعث محرومیت مادام العمر سعید شد و اصلا نمی خواست این بچه در ورزش باشد تا رکورد خودش پابرجا بماند.»

در هر حال آنچه مسلم است حرف و حدیثها در ارتباط با محرومیت سعید علی حسینی زیاد است و از بهمن ماه سال گذشته که نایب رییس فدراسیون وزنه‌برداری به یكباره به نمایندگان رسانه‌های گروهی اعلام كرد كه نمونه آزمایش دوپینگ "سعید علی‌حسینی" مثبت اعلام شده است و او برای همیشه باید از دنیای وزنه‌برداری خداحافظی كند، در حالی كه هیچ كدام از مراحل قانونی، بنابر قوانین آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ طی نشده بود و حتی مراجع ذیصلاح نیز همچون فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری به آن اشاره نكرده‌ بودند،حرف حدیثها بر سر مشکوک بودن اتهام به این وزنه بردار جوان آغاز شد.

فارغ از آنچه که بر سر این جوان گذشت و این که آیا رضازاده مقصربود یا خیر این سوال پیش می آید که آیا فدرسیون وزنه برداری و سازمان تربیت بدنی از تمام نیروی خود برای جلوگیری از محرومیت این ورزشکار با استعداد وآینده دار استفاده کرده اند؟چگونه است که در قضیه ای تقریبا مشابه در دوران ورزش رضازاده كه آزمایش دوپینگ 9 وزنه‌بردار درآمد، سازمان تربیت بدنی و كمیته ملی المپیك دست به دست هم دادند تا او محروم نشود ،اما چنین تلاشی برای علی حسینی انجام نشد؟آیا وزنه برداری نیز اسیر دستهای سیاست است و زد و بندهای خاص ، جوانان با استعداد کشور را برای همیشه خانه نشین می کند؟راه چاره برای علی حسینهایی که بعدها خواهند آمد چیست و تا به کی باید شاهد چنین وقایع دردناکی در ورزش کشور باشیم؟

منابع

‎«‏ورزشکاری که سوخت و مقصری که رئیس فدراسیون شد». ‏شفاف، ‏۱۹ آبان ۱۳۸۹