نظرسنجی شبکه خبر: ۶۳ درصد موافق تعلیق غنیسازی
- ۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۵: سفر آمانو به تهران
- ۱ آوریل ۲۰۱۵: فابیوس لوزان را ترک کرد
- ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵: نظرسنجی شبکه خبر: ۶۳ درصد موافق تعلیق غنیسازی
- ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵: آمانو دو روز قبل از نشست بغداد به ایران میآید
- ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵: ویکی لیکس عامل لو رفتن مجید جمالی فشی بود
خبرگزاریها گزارش دادهاند شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در صفحه نخست سایت رسمی اینترنتی خود اقدام به گذاشتن یک نظرسنجی در مورد برنامه اتمی ایران مینماید و از کاربران و بازدیدکنندگان خود میخواهد که در این نظرسنجی شرکت نمایند، اما سرانجام به دلایل نامعلوم اقدام به تغییر و سپس حذف این نظرسنجی از سایت خود مینماید.
در این نظرسنجی از کاربران خواسته شده بود بدین سوال که: "کدام شیوه را در قبال تحریم یکجانبه غرب ضد ایران ترجیح میدهید؟" پاسخ داده و برای این منظور یکی از سه گزینه زیر را به انتخاب خود به عنوان پاسخ سوال نظرسنجی برگزینند.
سه گزینه مذبور بدین شرح بودند:
- چشم پوشی از غنیسازی در برابر لغو تدریجی تحریمها
- اقدام تلافی جویانه ایران در بستن تنگه هرمز
- مقاومت در برابر تحریمهای یکجانبه برای حفظ حقوق هستهای
پس از مدتی از قرارگرفتن این نظرسنجی در سایت رسمی شبکه خبر، موافقان گزینه تعلیق غنی سازی در ازای لغو تحریمها به ۶۳ درصد کل شرکتکنندگان در نظرسنجی مذکور رسید که گردانندگان سایت اقدام به حذف این نظرسنجی از صفحه نخست سایت نمودند و نظرسنجی دیگری را جایگزین آن ساختند.
در نظرسنجی جدید از کابران خواسته شده بود نظر خود را در مورد طرح نمایندگان مجلس برای بستن تنگه هرمز در واکنش تلافی جویانه نسبت به تحریمهای اتحادیه اروپا اعلام دارند و از بین سه گزینه: موافقت، مخالفت و نظری ندارم یک گزینه را انتخاب نمایند.
اما پس از مدتی تنها ۱۹ درصد کاربران شرکتکننده در نظرسنجی مذکور موافقت خود را با طرح پیشنهادی نمایندگان اعلام داشتند و گردانندگان سایت شبکه خبر مجدداً اقدام به حذف این نظرسنجی همانند مورد اول کردند.
شبکه خبر در اقدامی دیگر و در مطلبی که تحت عنوان جمعبندی نظرسنجی اول منتشر مینماید به نقل از برخی مقامات نظام امکان بحث بر سر تعلیق غنیسازی ۲۰ درصد را منتفی نمیداند و در مورد نظرسنجی نخست که توسط خود شبکه خبر بر روی وبسایت رسمی آنها قرار گرفته اینطور به اظهار نظر میپردازد که:
« | البته پیداست که نظر سنجیای که در آن فقط ۲ هزار نفر شرکت میکنند چه جایگاهی از اعتبار دارد و به هیچ وجه نمیتواند نظر و دیدگاه کل جامعه یا حتی بخش اعظمی از جمعیت انقلابی ایران را منعکس سازد. | » |
منابع
- «نظرسنجی شبکه خبر: ۶۳ درصد موافق تعلیق غنیسازی». دویچهوله، ۳ ژوئیه ۲۰۱۲
- «چشمپوشی از غنیسازی خواسته ۶۰ درصد از کاربران شبکه خبر». رادیو فردا، ۱۳ تیر ۱۳۹۱