فعالیت مجدد اسلامگرایان در تونس پس از انقلاب مردمی
در پی فرار بن علی از تونس، راشد الغنونی، رهبر حزب نهضت اسلامی تونس از لندن اعلام کرد که قصد بازگشت به کشورش را دارد.
در سال ۱۹۸۹ پس از آنکه اسلامگرایان تونسی توانستند در انتخابات پارلمانی ۱۴ درصد از آراء را کسب کنند، بن علی تصمیم به حذف حزب نهضت اسلامی تونس از چرخه سیاست گرفت، و در همین راستا راشد الغنونی را از تونس تبعید کرد. اکنون با گذشت ۲۳ سال از قدرت مطلق بن علی، راشد الغنوشی رهبر حزب نهضت اسلامی تونس از آمادگی برای مشارکت در ایجاد دولتی به حق در تونس خبر میدهد.
از سوی دیگر شبکه ۷ تلویزیونی تونس پس از سالها ممنوعیت، پخش اذان را از سر گرفتهاست و با قطع برنامههای خود، پنج نوبت در روز به پخش بانگ اذان میپردازد. بن علی در دوران حاکمیتش با برگزاری نماز در مساجد و حجاب اسلامی مخالفتهای شدیدی مینمود و ممنوعیتهای بسیاری را بر بانوان محجبه اعمال میکرد.
در همین حال همام سعيد رهبر اخوان المسلمين اردن با اشاره به سرنوشت «زین العابدین بن علی» از سران عرب خواست تا از حوادث تونس درس بگیرند و در سیاستهای خود تجدیدنظر کنند. او گفت: «دوران زورگویی و فشار بر ملتها به سر رسیده و حکومتها دیگر قادر نیستند که ملتها را از آزادیهای مشروع خود بر حذر دارند.»
بر پایهٔ گزارشها انقلاب مردم تونس، باعث تاثیرپذیری مردم منطقه شده و کشورهای عربی را با خطرات مشابه مواجه کردهاست، تا جایی که یک جوان مصری روز دوشنبه خود را در برابر ساختمان مجلس خلق این کشور در مرکز قاهره در حالی که علیه پلیس شعار میداد، به آتش کشید. یک جوان الجزایری نیز روز شنبه گذشته خود را در یک شهر مرزی به آتش کشیده بود، که روز گذشته درگذشت. این در حالی است که سه تن نیز در روزهای گذشته اقدام به خودسوزی کردهاند.
از سوی دیگر مقامات اسرائیل ضمن ابراز نگرانی از آینده تونس پس از فروپاشی رژیم «زین العابدین بن علی» تاکید کردند که نباید اجازه داد تا اسلامگرایان در این کشور به قدرت برسند. در همین رابطه رادیو ارتش اسرائیل با اشاره به روابط دولت بن علی با اسرائیل اعلام کرد: «اسراییل با توجه به هراسی که از انتقال قدرت به اسلامگرایان در تونس دارد، با نگرانی تحولات این کشور را پی گیری میکند.»
زبان اکثر مردم تونس، عربی و فرانسوی و دین بیشتر آنان اسلام است.
منابع
- «فعالیت مجدد حزب نهضت اسلامی تونس پس از ۲۲ سال». ایسنا، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «بانگ اذان دوباره در تونس طنینانداز شد». پرس تی وی، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «وحشت حکومتهای عربی از تحولات تونس». واحد مرکزی خبر، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «هراس اسراییل از به قدرت رسیدن اسلام گرایان درتونس». العالم، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «ممنوعیت پخش اذان در تلویزیون تونس با سقوط «بن علی» رفع شد». خبرگزاری فارس، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۷
- «پژواک سقوط دولت تونس در مصر». ایسنا، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «تاثیر پذیری مردم کشورهای عربی از انقلاب تونس». العالم، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹
- «رهبر اخوان المسلمین اردن: سران عرب از حوادث تونس درس بگیرند». خبرگزاری فارس، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۷
- «شعلههای انقلاب تونس به مصر رسید». واحد مرکزی خبر، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ ۱۴:۵۶
- «رهبر اسلامگرای اردنی در گفتوگو با فارس: انتفاضه تونس تلنگری برای ملتهای عرب بود». خبرگزاری فارس، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۳
- «حکومت «بن علی» مدافع منافع غرب در تونس». خبرگزاری فارس، دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۱۰