رونمایی از گنجینهٔ تاریخی ایران با حضور محمود احمدینژاد
- ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷: کنسرت گروه موسیقی شیلر برای نخستین بار در تهران برگزار میشود.
- ۳ ژوئن ۲۰۲۴: ۱۶ نماینده باقیمانده تهران برای مجلس دوازدهم مشخص شدند
- ۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۰: سیروس گرجستانی درگذشت
- ۱۱ اکتبر ۲۰۱۹: رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه ایران را مسئول حملات به تأسیسات نفتی عربستان دانستند
- ۲۸ دسامبر ۲۰۱۷: واژگونی اتوبوس راهیان نور
یکشنبه با حضور محمود احمدینژاد رئیسجمهوری ایران، از گنجینهای تاریخی که از جیرفت کرمان به دست آمدهبود رونمایی شد.
این اثرهای باستانی را که متعلق به ایران بود، پس از پیدا شدن در جیرفت، بهصورت غیر قانونی از ایران خارج شده و قرار بود در حراجیای در لندن حراج شود که با شکایت ایران و رأی دادگاه انگلستان به سود ایران، سازمان میراث باستانی ایران توانست این اشیای باستانی را بازگرداند.
این اشیای باستانی ۵٬۰۰۰ سال قدمت دارند و نزدیک به سی میلیارد دلار ارزشگذاری شدهاند.
این اشیا از ۱۸ قطعه تشکیل شدهاند که شامل سه وزنه، یک ظرف و کاسه، شش گلدان و پنج جام است.
رئیس جمهوری ایران نیز در این مراسم حضور یافته بود. وی در این مراسم، از میراث فرهنگی با نام «ارکان هویت فرهنگی کشور» یاد کرد و بر پاسداری از هویت این کشور تأکید کرد.
در حقیقت اگر ایرانیهای آزادیخواه و حقیقتطلب وجود نداشتند امروز خبری از تمدن بشری هم در جهان نبود. | ||
—احمدینژاد |
احمدینژاد «شیاطین و دشمنان ملتها که ریشه و سابقهٔ تاریخیای ندارند» را مخالف معرفی تاریخ و تمدن ایران دانست و به از میان رفتن هویت فرهنگی ایران در اثر توطئههای خارجی اشاره کرد.
احمدینژاد اثبات حقانیت ایران از مجرای حقوقی برای اولین بار را مهمتر از بازگشت آثار تاریخی دانست و خواستار آن شد که سازمان میراث فرهنگی پیگیر کلیهٔ اشیای تاریخی و باستانی ایران باشد که در موزههای خارجی نگهداری میشوند. او بار دیگر با ذکر این مطلب که میزان فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی به هنگام زمامداری وی برابر با کل فعالیتهای آن تا پیش از دوران ریاست جمهوری اوست؛ به مقایسهٔ دولت خویش با دولتهای پیشین پرداخت.
در این سخرانی، احمدینژاد دیگاه توقف تاریخی را نقد کرد و با اشاره به عدم غرق شدن ایران در هویت تاریخی خویش، از نگاه رو به آینده و استفادهٔ بهینه از دانش و فناوری نوین سخن گفت. او در ادامه به انقاد از کسانی پرداخت که نسبت به حفظ و شناسایی میراث فرهنگ بیتوجهی میکنند.
احمدینژاد درگیری اصلی در دنیا را در عرصهٔ فرهنگ دانست و ساخت بمبها و موشکها را در رقم زدن آینده بیتأثیر خواند و از ساختن آینده توسط انسان و ساختن انسان توسط تاریخ و فرهنگ و تمدن سخن راند و گفت «دشمنان امروز مخالف بررسی تاریخ گذشتهٔ این ملتهایند چرا که به واسطهٔ آن مشخص میشود که آنها هیچ چیزی از خود ندارند.»
سلطهگران با ملت ایران دشمنی و مخالفت کرده و اعلام میکنند که میخواهند ریشهٔ ملت ایران را از بین ببرند. | ||
—احمدینژاد |
او دوباره بحث معماری را مطرح کرد و به تأثیرات مثبت روانی معماری ایرانی-اسلامی بر رفع «ناامیدیها و ناراحتی اعصاب در جامعه» و «مشکلات و معضلات اجتماعی» اشاره کرد. پیوند ناگسستنی انسان با پیشینهٔ تاریخیاش قسمت بعدی سخنان رئیس جمهور ایران را تشکیل میداد که در این میان احمدینژاد فردوسی، حماسهسرای بزرگ ایرانی را یکی از عوامل بازگشت ایرانیان به اصالت خویش دانست و از نقش ایرانیان «آزادیخواه و حقیقتطلب» در شکلدهی به تمدن بشری سخن راند.
او در ادامه گفت که اگر از موزههای جهان آثار تاریخی متعلق به ایران، مصر و عراق حذف شود، دیگر هیچ چیزی برای نمایش نمیماند. احمدینژاد کارهای ضد میراث فرهنگی را کار غربیان خواند و دشمنیها با ملت ایران را ناشی از اندیشهٔ دشمنان برای «غارت دنیا» دانست.
منابع
- «پیگیری حقوقی برگرداندن میراث فرهنگی متعلق به ایران در خارج از کشور». خبرگزاری دولت، ۲۲ آبان ۱۳۹۰
- «آیین رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت با حضور رئیس جمهور آغاز شد». خبرگزاری دولت، ۲۲ آبان ۱۳۹۰
- «رئیس جمهور در آیین رونمایی از گنجينهٔ تمدن جيرفت: نباید درگذشته متوقف شويم». وبگاه روزنامهٔ کیهان، ۲۲ آبان ۱۳۹۰
- «بمبها و موشکها نمیتوانند آینده دنیا را رقم بزنند». وبگاه روزنامهٔ ایران، ۲۲ آبان ۱۳۹۰
- «بمبها و موشکها نمیتوانند آینده دنیا را رقم بزنند». وبگاه روزنامهٔ ایران، ۲۲ آبان ۱۳۹۰
- «احمدی نژاد:ایرانیان اهل فرهنگ و منطق هستند / اهل فرهنگ و منطق به دنبال سلاح نمی رود». خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، ۲۲ آبان ۱۳۹۰