رهبر ایران در سومین نشست اندیشههای راهبردی: مسئله زن و خانواده برای کشور جزو مسایل درجه یک است
- ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷: کنسرت گروه موسیقی شیلر برای نخستین بار در تهران برگزار میشود.
- ۳ ژوئن ۲۰۲۴: ۱۶ نماینده باقیمانده تهران برای مجلس دوازدهم مشخص شدند
- ۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۰: سیروس گرجستانی درگذشت
- ۱۱ اکتبر ۲۰۱۹: رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه ایران را مسئول حملات به تأسیسات نفتی عربستان دانستند
- ۲۸ دسامبر ۲۰۱۷: واژگونی اتوبوس راهیان نور
سومین نشست اندیشههای راهبردی با موضوع زن و خانواده در حضور رهبر ایران چهارشنبه شب ۱۴ دی ۱۳۹۰ برگزار شد.
دراین نشست چندصد نفر نخبگان سیاسی و مذهبی و کارشناس ایرانی حضور داشتند. در نشست چهارساعته ۱۰ نفر مقالههای برگزیدهٔشان را از میان ۱۸۸ مقالهٔ رسیده ارایه کردند. سپس سید علی خامنهای، رهبری ایران سخنرانی کرد.
وی در جلسه نخست با توضیحی کلی دربارهٔ سلسلهٔ نشستها و نشستهای پیشین دربارهٔ موضوع این جلسه حرف زد.
آیتالله خامنهای گفت:
« | مسئلهٔ زن و خانواده برای کشور جزو مسایل درجهٔ یک است. | » |
سپس نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران را توضیح داد و گفت اگر زنان نبودند چنین انقلابی نمیشد. وی پس از آن به نقش زنان، مادران و همسران شهیدان و جانبازان در جنگ تحمیلی اشاره کرد.
در ادامه، رهبر ایران به نقش سید روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اشاره داشت و گفت:
« | من اقرار میکنم، اعتراف میکنم، اول کسی که این نقش را فهمید امام بزرگوار ما بود. | » |
بعد برخی کارهای سید روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را توضیح داد و گفت مانند بنده باید حالا حالاها دنبال گویی که او در این میدان پرتافته، بدویم.
او خانواده در جامعه را همانند یاختهها در بدن دانست که خود بدن است و اگر سلولها سالم بود بدن سالم است نه این که تندرستی و بیماری را واگیر به دیگرها میکند.
رهبری گفت:
« | جامعهٔ اسلامی، بدون بهرهمندی کشور از نهاد خانوادهٔ سالم و سرزنده و بانشاط اصلاً امکان ندارد پیشرفت کند. بالخصوص در زمینههای فرهنگی و البته در زمینههای غیر فرهنگی، بدون خانوادههای خوب، امکان پیشرفت نیست. پس خانواده لازم است. حالا نقض نشود که شما میگویید در غرب خانواده نیست، پیشرفت هم هست. آنچه امروز در ویرانی بنیاد خانواده در غرب روزبه روز بیشتر دارد نمودارهایش ظاهر میشود، اینها اثرش را خواهد بخشید؛ هیچ عجلهای نباید داشت. حوادث جهانی و حوادث تاریخی این جور نیست که زودبازده و زوداثر باشد؛ اینها به تدریج اثر خواهد گذاشت؛ کما اینکه تا حالا هم اثر گذاشته است. آن روزی که غرب به این پیشرفتها دست پیدا کرد، در آنجا هنوز خانواده سر جای خودش بود؛ حتّی مسئلهٔ جنسیت با همان رعایتهای اخلاقیِ جنسی -البته نه به شکل اسلامی، بلکه به شکل خاص خودش- وجود داشت. اگر کسی با معارف غربی آشنا باشد، هم در اروپا و هم بعداً در آمریکا این را میبیند و مشاهده میکند. این مسئلهٔ رعایتهای اخلاقیِ دو جنس نسبت به یکدیگر، مسئلهٔ حیا، پرهیز از تهمت، اینها چیزهایی بود که آن روز وجود داشت. این بیبندوباریها و اباحیگریها به تدریج در آنجا به وجود آمده است. آن روز یک زمینههایی فراهم شد و به اینجا رسید. وضع امروز هم فردای بسیار تلخ و سختی را برای آنها رقم میزند. | » |
او در ادامه گفت: دشمنان سر مسئلهٔ زن در جمهوری اسلامی سرمایه گذاشتهاند. ولی خودشان رندانه از زیر بار مسئلهٔ خانواده میگریزند و تنها مسئلهٔ زن را مطرح میکنند.
رهبری ایران به بررسی مسئله زن و پژوهش در این رابطه را از اولویتها خواند و روشهای برخورد با نظریههای غربی در رابطه با زن پرداخت.
وی افزود:
« | بیشترین جریمهٔ غرب در مسئلهٔ خانواده در نگاهش به زن است و دارند بیشترین ضربه را به زن میزنند و با شهوتافزار کردن جنس او برای مردان لهش میکنند. اینها در قراردادهای صهیونیستها هم هست. این که مردان باید با ظاهری آراسته و پوشیده در مراسم رسمی کشورها شرکت کنند و حق ندارند شلوارک یا تیشرت بپوشند ولی زنان باید برخی جاهایشان لخت باشد و آرایش کردهباشند | » |
سید علی خامنهای گفت باید با نگاه مترقی اسلام و قرآن به زن و آموزههایش دهها نظریهٔ پیشرفته درست کرد.
او گفت: فیالجمله نگاه اسلام به زن به حیث جنس یک نگاه فوقالعاده متعالی است. او زن را محور خانواده خواند و گفت اگر زن خوب باشد خانواده میتواند درست باشد و برعکس. نگاه قرآن را به زنان با آیههایی بازگفت که مسئلهٔ نخست انسانیت است سپس جنسیت و همه در پیمودن مسیر نزدیکی به خدا یکساناند و کاراییشان فرق میکند. وی حضرت زهرا و زینب و مریم و آسیه را مثال زد.
دربارهٔ مسئلهٔ اشتغال زنان نیز گفت که اشکالی ندارد و خوب است ولی باید دو نکته رعایت شود:
- نقش زن در خانه نخراشد و آسیب نبیند چرا که این نقش بیهمتا است و فقط کار مادر است. این کارها، کار مادر است؛ اما آن شغلی که شما بیرون دارید، اگر شما نکردید، ده نفر دیگر آنجا ایستادهاند و آن کار را انجام خواهند داد. بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد؛ تعیّن با این است.
- رعایت مسئلهٔ محرم و نامحرم. مسئلهٔ محرم و نامحرم در اسلام جدی است. رهبری ایران در اینباره نکتههایی گفت.
در بارهٔ مسئلهٔ ازدواج نیز گفت که مسئلهای کاملا دینی است و تا آنجا که میدانم در همهٔ دینها چنین است. او با مهریههای سنگین و مراسمهای فراوان و پراسراف مخالفت کرد و زشت خواند.
در پایان دربارهٔ نقش مردان و فرزندان سخن گفت و تاکید کرد که نقش فرزندان هم احترام به والدین است.
منابع
[ویرایش]- «تأکید رهبر معظم انقلاب در سومین نشست اندیشه های راهبردی: مسأله زن و خانواده از مسائل درجه یک کشور است/ الگوی مترقی اسلام در حوزه مباحث زن و خانواده ارائه شود». پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ۱۴ دی ۱۳۹۰
- «بیانات در سومین نشست اندیشههای راهبردی؛ با موضوع زن و خانواده». دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، ۱۴ دی ۱۳۹۰