پرش به محتوا

حمله شدید نیروهای امنیتی بحرین به معترضین متحصن

بررسی‌شده
از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد
پنج‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۸۹، ۱۷ فوریه ۲۰۱۱، ۰۳:۳۰:۰۰ ق.ظ.

حملهٔ ناگهانی نیروهای امنیتی بحرین در ساعت سه بامداد به معترضان متحصن در میدان التحریر شهر منامه از جمله شامل زنان و کودکان باعث کشته و مجروح شدن بیش از یکصد نفر شد. سرکوب مردم معترض بحرین بطور گسترده‌ای ادامه یافت و باعث افزایش تعداد کشته شدگان شد. به نقل از شاهدان، نظامیان و نیروهای امنیتی با خودروهای نظامی و زرهی به تظاهرکنندگان هجوم بردند. منابع از کشته شدن حداقل چهار نفر و زخمی شدن ۲۲۰ نفر خبر داده‌اند. بنابراین تاکنون در اعتراضات بحرین شش نفر کشته شده‌اند. همچنین با توجه به وخیم بودن حال جمعی از معترضین، احتمال افزایش شمار کشته شدگان وجود دارد.

این حمله بدون هشدار قبلی رخ داد. تصاویر ویدئویی از هجوم ناگهانی صدها نیروی پلیس و نظامی به افراد متحصن خبر می‌دهد. نیروهای امنیتی همچنین با استفاده از گاز اشک آور و حرکت دهها تانک و نفر بر به خیابان سعی در خاموش کردن اعتراضات کردند. دهها زن و کودک در پی این حمله برای فرار از دست نیروهای امنیتی پراکنده می‌شوند.

یکی از اعضای حزب شیعه الوفاق حاضر در تظاهرات اظهار داشت که بسیاری از زنها و کودکان در میدان مانده بودند و موفق به فرار نشدند. منابع معترضین از مفقود شدن تعدادی زن و کودک در جریان این حمله خبر داده‌اند. از میان ده‌ها مجروح این حملات هم حال تعدادی از آنان وخیم است.

نیروهای امنیتی بیمارستانهایی که مجروحان حملات در آن بستری هستند را به محاصره درآورده‌اند و از دسترسی نزدیکان مجروحان به آنان امتناع می‌ورزند. جمعی از تظاهر کنندگان برای اعتراض و همچنین سوگواری در بیمارستان اصلی شهر جمع شدند. بیمارستان‌های بحرین خواستار اهدای خون از طرف مردم شدند.

در پی حملات پلیس به تظاهرکنندگان در میدان اصلی شهر منامه این میدان تقریبا از حضور مردم خالیست. وزارت کشور بحرین هم در شبکه توییتر اعلام کرد نیروهای امنیتی معترضین را متفرق و میدان لولو را تخلیه کردند.

خبرهایی مبنی بر ورود خودروهای نظامی و زرهی و نیروهای نظامی قطر و عربستان به بحرین منتشر شده‌است. همچنین یک منبع نزدیک به یک کارشناس نزدیک به وزیر کشور عربستان گفته بود: دولت عربستان در صورت خارج شدن کنترل امور در بحرین وارد عمل خواهد شد.

مردم بحرین در هفته اخیر با الهام از انقلاب‌های تونس و مصر دست به تظاهرات علیه حکومت زده‌اند. معترضین خواهان آزادی و دموکراسی و مشارکت در قدرت سیاسی هستند که در حال حاضر در اختیار یک طبقه خاص قرار دارد.

مخالفان دولت بحرین درخواست خود را از مجامع و سازمان‌های بین المللی حقوق بشری برای پایان دادن به سرکوب و خشونت علیه مردم اعلام داشته‌اند. نیروهای امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تجمع تازه در مسیرهای اصلی پایتخت ایستگاه‌های بازرسی گذاشته‌اند. خیابان اصلی منامه موقتا مسدود شد.

محاصره میدان اللؤلوئه این میدان را به منطقه‌ای نظامی تبدیل کرده.

منابع

‎«‏رژیم بحرین مردم را به خاک و خون کشید ؛ نفربرها مردم را زیر گرفتند». ‏واحد مرکزی خبر، ‏۲۸ بهمن ۸۹  ‎«‏۶۰ نفر در حملات نیروهای دولتی به مردم بحرین مفقود شدند». ‏العالم، ‏۲۸ بهمن ۸۹  ‎«‏میدان اللؤلوئه بحرین، منطقه نظامی شده‌است». ‏العالم، ‏۲۸ بهمن ۸۹  ‎«‏رژیم بحرین مردم را به خاک و خون کشید». ‏الف، ‏۲۸ بهمن ۸۹  ‎«‏همکاری عربستان با رژیم بحرین در سرکوب قیام‌ مردم». ‏اسلام تایمز، ‏۲۸ بهمن ۸۹  ‎«‏کمک عربستان و قطر برای سرکوب معترضان دربحرین». ‏العالم، ‏۲۸ بهمن ۸۹