پرش به محتوا

استیو جابز در سن ۵۶ سالگی درگذشت

بررسی‌شده
از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد
پنج‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۰، ۶ اکتبر ۲۰۱۱، ۰۳:۳۰:۰۰ ق.ظ.
استیو جابز در حال نمایش آی‌فون ۴
تصویر: متیو یوهه.

به گزارش وب‌گاه اپل، استیو جابز، یکی از بنیانگذاران شرکت اپل و مدیر عامل پیشین آن، دیروز در سن ۵۶ سالگی درگذشت.

در ۲۴ آگوست جابز از سمت خود به عنوان رئیس هیئت مدیره کناره گرفته بود. او از سال ۲۰۰۴ در حال مبارزه با سرطان لوزالمعده بود.

جابز، زادهٔ ۲۴ فوریه ۱۹۹۵ در سان فرانسیسکو، ارزشمندترین شرکت تکنولوژی جهان را بنیان گذارد. هم‌اکنون ارزش شرکت اپل در بازار سهام ۳۴۸٫۸ میلیارد دلار است. او از سال ۱۹۷۶ در اپل مشغول به کار شد و در سال ۱۹۸۴ اولین رایانه شخصی مکینتاش وارد بازار شد. سال بعد جابز از شرکت اخراج شد و شرکت نکست را تأسیس کرد. در سال ۱۹۸۶ پیکسار را خرید که بعداً در سال ۲۰۰۵ به تصاحب والت دیزنی در آمد. در سال ۱۹۹۶ و پس از آنکه اپل، نکست را خرید، جابز دوباره به اپل بازگشت و به سمت ریاست هئیت مدیرهٔ آن رسید. اپل در سال ۱۹۹۸ رایانه شخصی آی‌مک، در سال ۲۰۰۱ پخش‌کنندهٔ موسیقی آی‌پاد و سال بعد، سیستم عامل مک اواس ایکس را عرضه کرد. ۲۰۰۷ سال گوشی‌های هوشمند آی‌فون بود و سال ۲۰۱۰ نوبت لوح‌رایانه‌های آی‌پد رسید.

در بیانیه‌ای در وبگاه شرکت اپل که هم‌اکنون تصویری سیاه و سفید از جابز و نوشتهٔ «استیو جابز ۲۰۱۱–۱۹۵۵» را نمایش می‌دهد، آمده‌است که: «اپل نابغه‌ای خلاق و بینش‌ور را از دست داده‌است و جهان، انسانی خارق‌العاده را. از میان ما، آن‌هایی که آن‌قدر خوش‌اقبال بوده‌اند تا جابز را بشناسند و همکار او باشند، یک دوست عزیز و یک ناصح الهام‌بخش را از دست دادند. استیو اپل را برای همیشه ترک کرد، شرکتی که تنها خودش می‌توانست خالقش باشد، و روح او همواره پشتیبان و یاور اپل خواهد ماند.»

باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: «استیو از بزرگ‌ترین نوآوران آمریکا بود، به حد کافی شجاع تا متفاوت بیندیشد، به حد کافی جسور تا باور داشته باشد که می‌تواند جهان را تغییر دهد، و به قدر کافی مستعد تا این کار را عملی سازد.»

بیل گیتس، رئیس سابق هیئت مدیرهٔ مایکروسافت در واکنش به مرگ جابز در بیانیه‌ای در وبلاگش نوشته‌است: «جهان به ندرت کسی را می‌بیند که بتواند همانند استیو تأثیری شگرفت بر آن بگذارد، اثراتی که حتی نسل‌های بعدی نیز آن را احساس خواهند کرد ... من عمیقاً دلتنگ استیو خواهم شد.» استیو بالمر، رئیس کنونی هیئت مدیرهٔ مایکروسافت، نیز برای جابز اظهار تأسف کرد و او را «یکی از بنیانگذاران صنعتمان و یک بینش‌ور راستین» توصیف کرد.

منابع