پرش به محتوا

ویکی‌خبر:سیاست حفظ اسرار

از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد

این نسخه از سیاست حفظ اسرار در ژوئن سال ۲۰۰۶ توسط هیأت مدیره (Board of Trustees) تصویب شده‌است. برای ایراد نظرات و بحثهای مرتبط لطفأ به صفحه بحث در متا مراجعه نمایید. آخرین متن انگلیسی به روز شده این سیاست را میتوانید در اینجا بیابید.

خلاصه

[ویرایش]

اگر شما وب‌گاه پروژه‌های ویکی‌مدیا را فقط مطالعه می‌کنید ٬ اطلاعاتی جزء گزارشات نمونه‌ای مرتبط با وب‌گاه بازدید شده توسط سرویس دهنده جمع‌آوری نخواهد شد. اگر شما در پروژه‌های ویکی‌مدیا مشارکت می‌کنید ٬ هر کلمه‌ای را که بطور عمومی ارسال می‌کنید انتشار نیز می‌دهید.اگر شما چیزی نوشتید٬ فرض را بر این بگذارید که برای همیشه باقی خواهد ماند. این شامل مقالات ٬ صفحات کاربری و بحث‌ها می‌شود. بعضی از استثنا‌ها در پایین توضیح داده شده‌است.

انتشار در ویکی‌پدیا و داده‌های عمومی

[ویرایش]

در بازدید ساده از وب‌گاه مشخصات شما برای عموم نشان داده نخواهد شد. (بخش مرتبط با ورود خصوصی را مشاهده کنید.)در هنگامی که شما صفحه‌ای را در ویکی ویرایش می‌کنید ٬ سندی را منتشر کرده‌اید. این یک اقدام عمومی می‌باشد ٬ و شما بعنوان نویسندهٔ آن بخش به عموم شناسانده می‌شوید.

شناسایی یک نویسنده

[ویرایش]

هنگامی که شما در ویکی صفحه‌ای را منتشر می‌کنید ممکن است با شناسهٔ کاربری خود یا بطور آزاد وارد وب‌گاه شده باشید.

اگر شما با شناسهٔ کاربری خود وارد وب‌گاه شده باشید، شما بوسیلهٔ کلمهٔ کاربری خود شناسایی می‌شوید. این شناسه ممکن است اسم واقعی شما یا اسم مستعار شما و یا بطور کلی هر اسم دیگری که شما در لحظهٔ ساختن حساب کاربری خود انتخاب کرده‌اید باشد.

اگر شما بدون حساب کاربری وارد وب‌گاه شده‌باشید، شما بوسیلهٔ آدرس آی‌پی شبکهٔ خود شناسایی می‌شوید.آی‌پی یک سری چهارتایی از اعداد می‌باشد که آدرس اینترنت مکانی را که شما با ویکی تماس گرفته‌اید مشخص می‌کند. بر حسب نوع اتصال شما، این آدرس قابل ردیابی تا یک سرویس دهندهٔ بزرگ، مدرسهٔ شما، محل کار شما یا خانهٔ شما می‌تواند باشد. این امکان وجود دارد که از این آدرس در ارتباط دادن شما به هر موضوعی که بطور مفهومی یا واضح با ویرایش کردن مقالات بیان کرده‌اید استفاده شود. می‌تواند برای یک کاربر مشتاق آسان یا مشکل باشد تا آی‌پی آدرس شبکهٔ شما را به مشخصات واقعی شماارتباط دهد. بنابراین اگر شما نسبت به این موضوع خیلی محتاط هستید بهتر است با شناسهٔ کاربری وارد وب‌گاه شوید و با اسم مستعار فعالیت کنید.

هنگامیکه شما از اسم مستعار استفاده می‌کنید، آی‌پی آدرس (IP Address) شما به غیر از زمان سوء استفاده و خرابکاری توسط شما یا کاربری دیگر با آی‌پی مشابه شما، قابل رویت عموم نخواهد بود.

در تمامی موارد آی‌پی آدرس شما در سرویس دهنده ویکی ذخیره خواهد شد و قابل رویت توسط مدیران ویکی و یا کاربرانی که قابلیت بررسی کاربران (CheckUser) به آنها داده شده‌است خواهد بود. آی‌پی آدرس شما و شناسه‌های کاربری متصل به آن تحت شرایط خاصی امکان آزاد سازی دارد.(پایین را ببینید) اگر شمااز سرویس دهنده ایمیل شرکت خود از خانه استفاده می‌کنید و یا از طریق ارتباط از راه درو توسط ای‌دی‌اس‌ال (ADSL) یا شبکهٔ کابلی (Cable) برای انجام کارهای خود به شرکت متصل می‌شوید برای کارفرمای شما بسیار راحت خواهد بود تا آی‌پی آدرس شما را شناسایی کند و تمامی پروژه‌های ویکی شما را بیابد. استفاده از شناسهٔ کاربری در این مورد تنها راه مطمئن می‌باشد که می‌تواند مشخصات شما را محفوظ نگه‌دارد. در هر حال به خاطر داشته باشید که از حساب کاربری خود پس از اتمام کار بر روی یک رایانهٔ مشترک حتماً خارج شوید تا امکان استفاده از نام شما توسط کاربر دیگر نباشد.

کوکی‌ها

[ویرایش]

ویکی در هنگام بازدید شما از وب‌گاه یک کوکی ارتباطی موقت برای شما ایجاد می‌کند ٬ اگر تصمیمی برای وارد شدن به حساب کاربری خود ندارید می‌توانید کوکی را غیر فعال کنید ولی در اینصورت امکان ورود شما به ویکی میسر نخواهد شد. ارتباط ایجاد شده بعد از بسته شدن جستجوگر (Explorer) شما پاک می‌شود.

در هنگامی که شما با شناسهٔ کاربری خود وارد می‌شوید کوکی‌های بیشتری بوجود می‌آید تا از نوشتن دوبارهٔ شناسهٔ کاربری (یا حتی کلمهٔ عبور) در بازدید‌های بعدی جلوگیری شود. این امکان تا ۳۰ روز برجای می‌ماند. اگر از یک رایانهٔ عمومی استفاده می‌کنید و تمایل ندارید شناسه کاربری شما برای سایر کاربرین آن رایانه قابل رویت باشد بهتر است کوکی را بعد از اتمام کار پاک کنید.

کلمهٔ عبور

[ویرایش]

هر بخش از هر یک از پروژه‌های ویکی‌مدیا بسته به شهرت و محبوبیت عمومی آن دارای تاریخچه‌ای از مشارکت‌های ارزشمند می‌باشد. کلمهٔ عبور تنها تضمین کنندهٔ پیوستگی تاریخچه ویرایشهای یک کاربر می‌باشد.تمامی کاربران تشویق به انتخاب کلمهٔ عبور قدرتمند و منع در به اشتراک گذاشتن آن می‌شوند.هیچ کس نباید دانسته بطور مستقیم یا غیر‌مستقیم کلمهٔ عبور کاربری را برای عموم افشاء کند.

ورود با شناسهٔ کاربری

[ویرایش]

در هر بار بازدید شما از وب‌گاه ٬ اطلاعات فراوانی از سوی شما به سرویس دهنده ارسال می‌شود. بسیاری از سرویس دهندگان قسمتی از این گزارشات را که می‌توانند در ارزیابی صفحات محبوب ٬ ياتشخيص اینکه چه وب‌گاهی با آنها ارتباط دارد و اینکه از چه نوع جستجوگر اینترنتی استفاده شده را نگهداری می‌کنند.استفاده از این اطلاعات برای ردیابی کاربران قانونی از اهداف پروژه‌های ویکی‌مدیا نمی‌باشد.این گزارشات در ساختن صفحات اطلاعات‌دهی آماری استفاده می‌شوند. گزارشات خام هرگز علنی نخواهند شد و بطور عادی بعد از ۲ هفته از بین می‌روند.

این نمونه گزارشی از بازدید یک صفحه می‌باشد :

64.164.82.142 - - [21/Oct/2003:02:03:19 +0000]
"GET /wiki/draft_privacy_policy HTTP/1.1" 200 18084
"http://en.wikipedia.org/wiki/Wikimedia_projects:Village_pump"
"Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en-us) AppleWebKit/85.7 (KHTML, like Gecko) Safari/85.5 "

اين گزارشات ممکن است توسط برنامه‌نویسان در جهت حل مشکلات تکنیکی و یا ردیابی رفتارهای ناخواسته و مشکل‌آفرین شبکه‌ای که وب‌گاه را دچار مشکل می‌سازند مورد استفاده قرارگیرند.آی‌پی آدرسهای استخراج شدهٔ کاربران از این گزارشات بطور متناوب برای ارتباط دادن کاربران و آدرسهای ثبت شده در ویرایشات برای بررسی سوء‌استفاده‌ها شامل کاربران خرابکاری که از چندین شناسهٔ کاربری استفاده می‌کنند ٬ تخریبگری ٬ اذیت و آزار دیگر کاربران و یا بدنام کردن ویکی استفاده می‌شوند.

سیاست انتشار اطلاعات بدست‌آمده از گزارشات

[ویرایش]

طبق این سیاست ویکی‌مدیا ٬ اطلاعات شخصی قابل شناسایی جمع‌آوری شده در گزارشات یا رکوردهای بانک اطلاعاتی بوسیلهٔ قابلیت بررسی کاربر ٬ توسط مدیران یا کاربران دارای قابلیت بررسی کاربر(CheckUser) در مواقع زیر منتشر می‌شوند :

  1. در جواب یک حکم معتبر یا هرگونه درخواست اجباری دیگر از طرف مراجع قانونی.
  2. با درخواست یک کاربر صدمه‌دیده.
  3. مدیران بنیاد ویکی‌مدیا ٬ مشاور قانونی او ٬ نمایندهٔ او ٬ هنگامیکه نیاز به بررسی شکایات در مورد سوء‌استفاده باشد.
  4. در جاییکه اطلاعات مرتبط با یک صفحه توسط یک روبات یا اسپایدر تولید شده‌باشد و دلیل انتشار آن باید نشان داده‌شود تا مشکلات فنی آن برطرف گردد.
  5. در جاییکه کاربری در مقالات خرابکاری کند و یا بطور مداوم رفتار غیر محترمانه داشته باشد ٬ اطلاعات جهت بسته شدن آی‌پی آن کاربر یا شکایت به سرویس دهندهٔ اینترنت وابسته به آن منتشر میشود.
  6. در جاییکه منطقأ لازم می‌باشد از حقوق ٬ اموال و یا امنیت بنیاد ویکی‌مدیا ٬ کاربرانش و یا عموم حفاظت شود.

سیاست ویکی‌مدیا اجازه انتشار چنین اطلاعاتی را تحت هیچگونه شرایطی مگر شرایط ذکر شده در بالا نمی‌دهد.

به اشتراک گذاشتن اطلاعات با اشخاص ثالث

[ویرایش]

به استثنای موارد خاص ٬ تمامی متونی که به پروژه‌های ویکی‌مدیا اضافه می‌شوند قابل استفادهٔ دوباره تحت اجازه نامهٔ GFDL می‌باشند ٬ استثناء برای اخبار ویکی جاییکه متن تحت اجازه‌نامهٔ ابتکار عمومی موجود میباشد وجود‌دارد.

ویکی‌مدیا اطلاعات خصوصی شما مانند آدرس ایمیل را به اشتراک یا در معرض فروش به شخص ثالث بدون موافقت شما یا مرجع قانونی نخواهد گذاشت .

امنیت اطلاعات

[ویرایش]

بنیاد ویکی‌مدیا در قبال دسترسی غیر مجاز به هرگونه اطلاعاتی که شما تهیه کرده‌اید هیچگونه تضمینی ارائه نمی‌دهد. دسترسی به این اطلاعات برای تمامی کسانی که به نحوی به سرور دسترسی دارند امکان پذیر می‌باشد. لیست جزیی برنامه نویسان را می توانید در اینجا مشاهده کنید.

ایمیل ٬ لیستهای ایمیلی و IRC

[ویرایش]

ایمیل

[ویرایش]

شما می توانید آدرس ایمیل خود را در قسمت ترجیحات من وارد کنید. این کار این امکان را به دیگر کاربران وارد شده به ویکی می‌دهد تا بوسیلهٔ ویکی برای شما ایمیل ارسال کنند. آدرس شما برای آنها نمایان نخواهد شد مگر آنکه شما جواب ایمیل را بدهید یا اینکه ایمیل ارسالی برگشت بخورد. ایمیل آدرسها برای ارتباط گسترده بنیاد ویکی‌مدیا با کاربران می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد.

اگر شما آدرس ایمیل خود را وارد نکنید ٬ قابلیت تنظیم دوبارهٔ کلمهٔ عبور(گذر‌واژه) را در صورت فراموشی آن نخواهید داشت. هرچند این امکان وجود دارد تا شما با یکی از مدیران سرور ویکی‌مدیا تماس برقرار کنید و درخواست وارد کردن آدرس ایمیل را در بخش ترجیحات من بدهید.

شما می توانید آدرس ایمیل خود را در هر زمان که مایل بودید از بخش ترجیحات من حذف کنید.

لیست ایمیلی

[ویرایش]

اگر شما در هر یک از پروژه‌های لیست ایمیلی (Mailing List) ثبت نام کنید ٬ ایمیل شما توسط سایر اعضاء قابل رویت خواهد بود.آرشیو لیستهای بیشتر لیستهای ایمیلی ویکی‌مدیا بصورت عمومی قابل دسترسی می‌باشند و آدرس شما ممکن است در پیغام‌های اشاره شده یافت شود.لیست آرشیو‌ها نیز توسط Gmane و سرویسهای دیگر آرشیو می‌شوند. ایمیل‌ها معمولا پاک نمی‌شوند و تغییر نمی‌کنند مگر در حالتهای بسیار خاص.

ایمیل‌های اطلاعاتی

[ویرایش]

بعضی از آدرس ایمیل‌ها (زیر را ببینید) ایمیل‌ها را به گروه داوطلبین معتمد (team of volunteers trusted) برمی‌گرداند تا برچسب‌های سیستمی لازم مانند OTRS را بر آنها بزنند و آنها را برای رسیدن به جواب لازم بررسی کنند. ایمیل‌هایی که به سیستم فرستاده می‌شوند قابل رویت توسط عموم نیستند ولی برای گروه داوطلبین ویکی‌مدیا قابل رویت هستند. با فرستادن یک ایمیل به هرکدام از آدرسهای زیر ٬ ایمیل شما برای آن گروه قابل رویت می‌شود. گروه برچسب زن سیستمی دربارهٔ محتوای ایمیل شما با سایر داوطلبین برای رسیدن به بهترین پاسخ بحث می‌کنند. آدرسهایی که به گروه برچسب زن سیستمی هدایت می‌شوند عبارتند از:

  • info-de AT wikipedia DOT org
  • info-en AT wikipedia DOT org
  • info-es AT wikipedia DOT org
  • info-fa AT wikipedia DOT org
  • info-fr AT wikipedia DOT org
  • info-it AT wikipedia DOT org
  • info-nl AT wikipedia DOT org
  • info-pl AT wikipedia DOT org

ایمیل‌های ارسال شده به آدرسهای شخصی اعضای هیأت مدیره نیز به گروه OTRS فرستاده می‌شوند.

کانالهای آی آر سی (IRC channels) جزء بخشهای رسمی ویکی‌مدیا نیستند. با همکاری در کانالهای IRC ٬ آی‌پی آدرس شما توسط دیگر شرکت کنندگان قابل رویت می‌باشد. کانالهای مختلف دارای سیاستهای مختلف در خصوص انتشار گزارشات ویرایشی می‌باشند.

اطلاعات کاربر

[ویرایش]

اطلاعات مرتبط با فعالیتهای یک کاربر شامل ٬ زمان ویرایشات و تعداد ویرایشات بصورت عمومی در قسمت مشارکتهای من و فرمهای تجمعی ویرایشات کاربران قابل رویت می‌باشند.

حذف کردن حساب کاربری

[ویرایش]

حساب‌های کاربری کاربران بعد از ایجاد شدن قابل حذف شدن نمی‌باشند. امکان تغییر نام شناسهٔ کاربری در بعضی از ویکی‌ها وجود دارد ولی بنیاد ویکی‌مدیا هیچگونه تضمینی در خصوص اجرای آن نمی‌دهد.

اگر اطلاعات کاربری خاصی پاک شود این به سیاست حذف پروژه که شامل اطلاعات می‌شده‌است برمی‌گردد.

پاک کردن محتویات

[ویرایش]

برداشتن محتویات متنی از یک پروژهٔ ویکی‌مدیا برای همیشه آن محتویات را حذف نمی‌کند. در مقاله‌های معمولی هرکس امکان مشاهدهٔ نسخه‌های پیشین آن مقاله را دارد. اگر مقاله‌ای پاک شده باشد هرکاربری که دارای قابلیت مدیریت می‌باشد ٬ يعنی افراد معتمدی که از قابلیت پاک کردن ٬ استفادهٔ نا‌درست نمی‌کنند ٬ می‌توانند محتویات پاک شده را ببینند. پاک کردن همیشگی مقالات برای آن دسته از کسانی که به سرویس دهنده دسترسی دارند ميسر می‌باشد ولی هیچ تضمینی برای انجام این کار مگر با داشتن اجازهٔ قانونی وجود ندارد.

نسخه اصلی در ویکی‌پدیا:سیاست حفظ اسرار