ویکی‌خبر:آی‌آرسی

از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد

ویکی‌خبر

مقدمه
نوشتن یک خبر
نمای کلی خبر
کمک ویرایشی

برچسپ خبرها
جعبه‌های اطلاعاتی
آراستن خبر‌ها

سیاست‌ها و رهنمودها
دیدگاه بی‌طرف
راهنمای محتوی
ارجاع به منابع
شیوه‌نامه
قواعد نامگذاری
ویرایشگران
خبر دست اول
محتوی

تماس با ما
مدیران
گفتگوی برخط
بحث در مورد مشکلات فنی

میان‌بُر:
وخ:IRC

کانال‌های IRC یکی از شیوه‌های برقراری ارتباط با اعضای ویکی‌خبر می‌باشند. با استفاده از این شیوهٔ ارتباطی می‌توان مشکلات و یا گفتگوهای عادی را که مطرح کردن آنها در صفحه‌های بحث بی‌مورد به نظر می‌رسد در اتاق‌های عمومی مطرح کرده و یا به صورت شخصی با کاربران مورد نظر در میان گذاشت.

از دیگر استفاده‌های IRC در ویکی‌پدیا، قابلیت خوب گزارش تغییرات اخیر به صورت لحظه‌ای می‌باشد. به این صورت که به محض اینکه کاربر کلید «صفحه ذخیره شود» را کلیک کرد گزارش آن همانطور که در صفحهٔ تغییرات اخیر قابل مشاهده‌است فرستاده خواهد شد و دیگر نیازی به تازه‌سازی صفحه نمی‌باشد.

درصورتی که پس از خواندن مطالب این صفحه پرسشی داشتید، در صفحهٔ بحث همین صفحه آن را مطرح کنید.


نرم‌افزارهای قابل استفاده[ویرایش]

نرم‌افزارهای زیادی برای ایجاد ارتباط با کانال‌های IRC وجود دارند ولی متاسفانه تعداد کمی از آنها قابلیت کار با یونیکد را دارند. از معروفترین برنامه‌های IRC می‌توان نرم‌افزارهای زیر را نام برد:

بهترین گزینه‌ها برای ویکی‌پدیای فارسی ChatZilla و Pidgin به نظر می‌رسند، زیرا هم قابلیت نمایش و تایپ حروف فارسی را دارند و هم می‌توان صفحهٔ نمایش آن‌ها را از راست به چپ کرد. البته از این آدرس: فرینود نیز می‌توان به کانالهای آی‌آر‌سی وارد شد و این نکته نیز قابل توجه است که توسط تمامی مرورگرها پشتیبانی می‌شود و ChatZilla نیز یکی از افزونه‌های مرورگر فایرفاکس می‌باشد و تنها تحت این مرورگر است که می‌توان با آن کار کرد.

در ضمن برای ارتباط با کانال‌های IRC ، از مرورگر Opera نیز می توان استفاده کرد و برای این کار فقط کافی است که آدرس مورد نظرتان را وارد کنید تا تمامی کانال ها را مشاهده نمایید.

شیوهٔ اتصال به کانال‌ها[ویرایش]

هر چند که در برنامه‌های گوناگون شیوه‌های ویژه‌ای برای اتصال به یک کانال وجود دارد ولی دستورات IRC یکسان می‌باشند. اولین کاری که باید پس از نصب برنامهٔ مورد نظر انجام داد مشخص کردن یک نام کاربری برای استفاده در گفتگوها می‌باشد.

هنگامی که نام کاربری خویش را انتخاب کردید کافی است به یکی از شبکه‌های Freenode یا wikimedia متصل شوید. اعضای زبان‌های ویکی‌خبر برای گفتگو با یکدیگر از کانال‌های irc.freenode.net استفاده می‌کنند. هر کدام از پروژه‌های ویکی‌مدیا دارای یک کانال یا اتاق در irc.wikimedia.org هستند که در آن‌ها می‌توان گزارش لحظه به لحظهٔ کار همکاران ویکی‌ها را دید.


گفتگو با دیگر کاربران[ویرایش]

پس از اینکه به شبکهٔ irc.freenode.net وصل شدید، کافی است دستور زیر را در خط فرمان یا همان جعبهٔ متنی که در آن گفتگوی خود را تایپ می‌کنید وارد سازید: ‎/join #wikinews-fa‎ یا فقط بر روی این لینک کلیک کنید. ‎#wikinews-fa‎. حال صفحهٔ جدیدی باز می‌شود و فهرست کاربران (اگر کاربری در اتاق باشد) به همراه نام شما نمایش می‌یابد. حال می‌توانید بنابر میل خود در بخش عمومی گفتگو کرده و یا روی نام یکی از کاربران کلیک کنید تا به صورت خصوصی با وی به گفتگو بپردازید.

مشاهدهٔ تغییرات اخیر به صورت لحظه به لحظه[ویرایش]

پس از اینکه به شبکهٔ irc.wikimedia.org وصل شدید، کافی است دستور زیر را در خط فرمان یا همان جعبهٔ متنی که در آن گفتگوی خود را تایپ می‌کنید وارد سازید: ‎/join #wikinews-fa‎ یا فقط بر روی این لینک ‎#fa.wikinews‎ کلیک کنید. پس از اتصال به این اتاق هر تغییری که در ویکی‌خبر اتفاق بیفتد در همان لحظه روی پنجرهٔ اتاق باز می‌شود. ضمناً نام هر کاربر دیگری که در اتاق حاضر شود نیز در فهرست کاربران قابل مشاهده‌است. هر چند که صفحهٔ باز شده مانند دیگر صفحه‌های IRC می‌باشد ولی شما نمی‌توانید متنی را در آن تایپ کنید.

دیگر کانال‌های آی‌آرسی[ویرایش]

از کانال‌های مهم آی‌آرسی که بدرد فارسی زبان‌ها می‌خورد می‌توان به کانال‌های زیر اشاره کرد:

ویکی‌انبار
استواردها
روبات‌های پایتونی
ویکی‌پدیا
ویکی‌خبر
تول‌سرور
مدیاویکی
ویکی‌پدیا فارسی
ویکی‌خبر فارسی