رهبری ایران: ایران پشت هر حرکت ضد اسرائیلیاست و از گفتن این ابایی ندارد
- ۲۹ نوامبر ۲۰۱۷: کنسرت گروه موسیقی شیلر برای نخستین بار در تهران برگزار میشود.
- ۳ ژوئن ۲۰۲۴: ۱۶ نماینده باقیمانده تهران برای مجلس دوازدهم مشخص شدند
- ۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۰: سیروس گرجستانی درگذشت
- ۱۱ اکتبر ۲۰۱۹: رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه ایران را مسئول حملات به تأسیسات نفتی عربستان دانستند
- ۲۸ دسامبر ۲۰۱۷: واژگونی اتوبوس راهیان نور
سید علی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی ایران، پیشنماز نماز جمعهٔ این هفتهٔ تهران به تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ بود.
در این نماز مقامات مهم کشوری و لشکری ایران از جمله رییسان سه قوه بودند.
خطبهٔ نخست به زبان پارسی و خطبهٔ دوم به عربی خطاب به کشورهای انقلابی جریان بیداری اسلامی بود.
خطبهٔ نخست
[ویرایش]رهبری ایران با بیان این که با حرکت در تقوای خدایی همهٔ خوبیها و لطفهای خدا شامل حالمان خواهد شد، از ملت ایران تشکر کرد.
این خطبه در سر فصل عمدهٔ انقلاب و ضعفها و دستاوردها و آینده، نگاهی به مسائل منطقه و جهان، انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
انقلاب اسلامی؛ دستاوردها و ضعفها، آینده
[ویرایش]آیتالله خامنهای نخست بیان کرد که با انقلاب اسلامی ایران کشور از وضع استبداد و وابستگی و خفگی و تحقیر و خودکمبینی به مردمسالاری و استقلال و آزادی و عزت و اعتماد به خود رسیدهاست و به همهٔ هدفهایمان خواهیم رسید. وی افزود که ملت از حالت انزوای سیاسی به تحلیلمندی فراگیر کوچید و شعارهای انقلاب ثابت ماندهاست یعنی هنوز در راهمان ثابت ایم.
دستاوردها
[ویرایش]او برخی دستاوردهای مهم ملت را چنین برشمرد:
- غلبه بر چالشها به رغم مانعتراشیهای دشمن
- گسترش چند و چون خدمترسانی به ملت مادی و معنوی
- پیشرفت دانش (همراه اشاره به برخی نمونهها) و جایگاه علمی اول ایران در منطقه و هفدهم در جهان به گزارش موسسههای معتبر و جلو بودن ۱۴ ساله از سند چشمانداز همراه سریعترین رشد علمی در جهان
- زیرساختهای فنی و مهندسی و صنعتی که بینندگان خارجی را به آفرین آوردهاست
- انتقال ارزشهای انقلاب به نسل دوم و سوم با اشاره به شهیدان داریوش رضایینژاد و مصطفی احمدی روشن و نیز رویشهای بیشتر از ریزشها
- ارتقای جهشوار نقش ایران در جهان و تاثیر شگرف «آری» و «نه»ٔ او
- ساخت محکم کشور در رویارویی با دشمن و پریشان نشدن و حتی دغدغه نیافتن در برابر تهدیدهایشان
- بهبود چند و چون مرکزهای علمی یعنی دانشگاهها و حوزههای علمیه
گفت همهٔ پیشرفتها در شرایط تحریم بودهاست.
ضعفها
[ویرایش]همچنین به پارهای ضعفها اشاره کرد
- دنیاطلبی و تجملگرایی و اشرافیگری و ثروتاندوزی برخی مردم و مسئولان
- اسراف و مصرفزدگی و خطرناک بودن این ضعف، مانند هجوم مردم هنگام شایعهٔ کمبود کالایی
- عقبماندگی یشرفت اخلاقی و تزکیهٔ نفس در برابر و به موازات پیشرفتهای دانشی، اشاره به این که قرآن همیشه از زبان خدا پاکی را پیش از دانش دانستهاست (با وجود پیشرفت بسیار بالا در برابر پیش از انقلاب)
- نرسیدن به نقطهٔ مطلوب عدالت اجتماعی
رهبری تاکید کرد که همهٔ این ضعفها برطرفکردنی است.
آینده
[ویرایش]او راه برطرف کردنشان را چنین خواند:
- مسئولیتپذیری مسئولان به گردن هم نینداختن تقصیرها با پایبندی به قانون اساسی
- غافل نشدن از اصول و سرگرم چیزهای فرعی نشدن
- اتحاد و همدلی میان مسئولان
- فریب لبخند و وعدهٔ جبههٔ دشمن را نخوردن. او به نامهٔ اخیر اوباما به خود نیز اشاره کرد.
« | فریب لبخند دشمن را، فریب وعدههای دروغ دشمن را نخوریم. جبههٔ قدرت مادیای که امروز بر دنیا مسلط است، راحت عهد میشکند. بدون هیچ دغدغهای عهدشکنی میکنند، زیر قولشان میزنند، زیر حرفشان میزنند، نه از خدا خجالت میکشند، نه از خلق خجالت میکشند، نه از طرف مذاکره خجالت میکشند؛ راحت دروغ میگویند! من نمونههای زنده دارم -که حالا در اینجا جای بحثش نیست؛ شاید آن وقتی که لازم باشد، عرض بکنم- همین اظهاراتی که آمریکاییها کردند، رئیسجمهور آمریکا کرد؛ نامهای که به ما نوشت، جوابی که ما دادیم؛ بعد عکسالعمل و اقدامی که آنها با مضمون آن نامهها کردند. اینها یک روزی در اختیار افکار عمومی دنیا -آن وقتی که لازم باشد- قرار خواهد گرفت؛ خواهند دید که اینها چه جوری اند، حرفشان چقدر اهمیت و ارزش دارد، وعدهشان چقدر ارزش دارد. بنابراین یکی از کارهای اساسی ما این است که فریب لبخند و وعدهٔ دروغ اینها را نخوریم. | » |
- پرهیز از تنبلی و کمکاری
منطقه و جهان
[ویرایش]بیداری اسلامی
[ویرایش]او با مهم خواندن سرنگونی چهار طاغوت (منظور حاکمان تونس، مصر، لیبی، یمن است) در پارسال به رای آوردن اسلامگرایان در تونس و مصر اشاره کرد و گفت این یعنی تلاش اسلامستیزی غرب و دستگاه تبلیغاتی و هالیوود از لج ایران شکست خوردهاست ومردم اسلامگرای اند.
« | یکی از آثار این حرکتها، ضعف و انزوای رژیم صهیونیستی است؛ که این هم خیلی مهم است. چون رژیم صهیونیستی در این منطقه حقیقتاً غدهٔ سرطانی است و باید قطع بشود و قطع خواهد شد | » |
او ملت بحرین را مظلومترین ملت دانست و گفت او را رسانههای جهان از دایرهٔ تبلیغاتشان بیرون کردهاند و حتی ضدش کار میکنند ولی «آن ملت هم به توفیق الهی پیروز خواهد شد».
او با اشاره به سخنان حمد بن عیسی آلخلیفه حاکم بحرین دربارهٔ دست داشتن ایران در انقلاب بحرینیان گفت:
« | این دروغ است. نه، ما دخالت نمیکنیم. ما آنجایی که دخالت کنیم، صریح میگوئیم. ما در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجهاش هم پیروزی جنگ سی و سه روزه و پیروزی جنگ بیست و دو روزه بود. بعد از این هم هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش میکنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این حرف نداریم. این حقیقت و واقعیت است. اما اینکه حالا حاکم جزیرهٔ بحرین بیاید بگوید ایران در قضایای بحرین دخالت میکند، نه، این حرف درستی نیست؛ حرف خلاف واقعی است. ما اگر در بحرین دخالت میکردیم، اوضاع در بحرین جور دیگری میشد! | » |
آیتالله خامنهای گفت که آمریکا از درون و بیرون دچار ضعف است، ضعف مالی و اقتصادی درونی مانند جنبش تسخیر وال استریت و ضعف سیاسی بیرونی، مانند شسکت طرح خاورمیانهای در الگو:جنگ آمریکا و عراق.
اروپا را نیز دچار ضعف خواند و گفت ایشان تابع آمریکای اند. مردم اروپا خشمگین اند.
« | آن روزی که ملتهای اروپا بدانند که این وضعیت ضعفی که دچارش شدهاند، به خاطر دخالت آمریکا و دخالت شبکهٔ صهیونیستی جهانی است، این اعتراضهای به خاطر اهداف اقتصادی، تبدیل خواهد شد به یک نهضت عظیم اجتماعی؛ آن وقت است که دیگر باید منتظر دنیای جدیدی بود و دنیای جدیدی به وجود خواهد آمد | » |
وی تحریمهایشان ضد ایران را پیش کشید و گفت: این تحریمها از دو سویه به سود ماست، یکی شکوفایی استعدادها و پیشرفت کشو و دیگری شکستن هیبت غرب و تهدیدهایش در چشم ملتها، زیرا تحریمها برای عقبنشینی است و «ما که عقبنشینی نمیکنیم».
تهدید آمریکا به جنگ
[ویرایش]او با اشاره به تهدید آمریکا به جنگ با ایران با زبان «همهٔ گزینهها روی میز است» گفت:
« | این تهدید به جنگ، به ضرر آمریکاست؛ خود جنگ، ده برابر به ضرر آمریکا است. | » |
زیرا نشاندهندهٔ بی منطق بودن آمریکا و ناتوانی او برای گفتمان است و از سوی دیگر اعتبارش را در چشم ملت خودش و ملتها شکستهاست.
وی افزود:
« | البته آنها و دیگران بدانند -میدانند هم- که ما هم در برابر تهدید به جنگ و تهدید به تحریم نفتی، تهدیدهن ایی داریم که در وقت خودش، آن وقتی که لازم باشد، -انشاءالله- اعمال خواهد شد | » |
انتخابات
[ویرایش]او گفت حضور پررنگ ملت دشمن را میترساند و عرصهها حضورشان همین انتخاباتها راهپیمایی ۲۲ بهمن است.
رهبری به اشاره به تلاش برخی القای بحران را در کشور گفت: کدام بحران؟ کشور در امنیت کامل است و آرام و قوی و بانشاط.
او تاکید کرد رقابت باید سالم باشد. او گفت همهٔ انتخاباتهای کشور تا کنون سالم بودهاست و مواظب باشند کلاهی که سر راینیاوردگان فتنه ۸۸ رفت سرشان نرود.
او گفت کسانی که رد صلاحیت شدهاند نه این که صلاحیتی ندارند، شاید اشتباه شدهباشد یا صلاحیتهایی دیگر بدارند. همچنین تاکید کرد با نگاهی باز نامزدان را تایید صلاحیت کنند.
خطبهٔ دوم
[ویرایش]خطبهٔ دوم به زبان عربی و خطاب به کشورهای منطقه بود که در اینجا از ترجمهاش استفاده شدهاست.
او با تبریک سالگرد بهار بیداری اسلامی به ملتهای انقلابی، انقلابها را مانند انقلاب ایران و اسلامی خواند.
او حضور اروپاییان در خیابانها را تاثیر انقلاب ایشان دانست و برخی نشانههای مشترک انقلابها را بیان کرد.
وی سرسپردگی و دینستیزی و دستنشاندگی غرب و همکاری با صهیونیستان و خیانت به فلسطین را در کنار ویژگیهای درونی مانند فقر و استبداد و عقبماندگی ویژگی حاکمانشان خواند.
« | دوقطبی سرمایهداری و کمونیسم که جنگ بر سرقدرت و ثروت بود پایان یافت و امروز، دوقطبی میان مستضعفان جهان به رهبری جنبش مسلمین با مستکبران به رهبری آمریکا و ناتو و صهیونیسم است. دو اردوگاه اصلی تشکیل شده است و اردوگاه سومی وجود ندارد. | » |
مولفههای انقلاب
[ویرایش]او مولفههای حاضر در انقلاب را سه دسته خواند:
- آمریکا و ناتو اسراییل و وابستگانشان در برخی نظامهای عربی
- ملتها و جوانان
- حزبها و فعالان سیاسی و غیر سیاسی
غرب و وابستگانش
[ویرایش]وی گفت گروه نخست را بازندگان اصلی دانست و گفت: «مشروعیت و اکنون موجودیت قطب سرمایهداری و الگوی مردمسالاری لیبرال غرب، حتی در خود اروپا و آمریکا نیز با خطر اضمحلال روبرو شده و در شرایطی شبیه شرائط بلوک شرق کمونیستی در دههٔ هشتاد میلادی، قرار گرفتهاند. فروپاشی اخلاقی و اجتماعی، بحرانهای بیسابقهٔ اقتصادی، شکستهای بزرگ نظامی در عراق و جنگ آمریکا و افغانستان و لبنان و غزه، سقوط یا تزلزل اکثر استبدادهای وابسته و دستنشاندهٔشان در کشورهای مسلمان و عربی و به ویژه از دست دادن مصر، به خطر افتادن بیسابقهٔ رژیم صهیونیستی از شمال و غرب و از درون، افشا شدن چیستی وابستهٔ سازمانهای بینالملل و برخوردهای گزینشی و سیاسی با مسئله دمکراسی و حقوق بشر، تناقضگویی و پریشانگویی در موضعگیری دوگانه در برابر مسایل لیبی و مصر و بحرین و یمن، ...»
ایشان میخواهند با اصلاحاتتی جزیی حرکت را متوقف کنند و بر اتاق فرمان انقلابها مسلط شوند.
ملتها
[ویرایش]وی با اشاره به آمارها که نشان میدهد تمایل به شعائر اسلامی مانند حجاب و مسجدها و بیزاری از آمریکا افزایش یافتهاست و نیز انتخابات مصر و تونس گفت: مردم حکومتهای وابسته نمیخواهند و «مردم، مصر عزیز و محترم و آزاد را میخواهند. مصر پیمان کمپ دیوید را نمیخواهند، مصر فقیر و وابسته را نمیخواهند، مصر تحت فرمان آمریکا و متحد اسرائیل را نمیخواهند، مصر متحجّر و افراطی و نیز مصر غربگرا و لائیک و وابسته را نمیخواهند. مصر آزاد، عزیز، اسلامی، پیشرفته، خواست اصلی مردم و جوانان است و به دنبال درگیری نیستند. بدنهٔ ارتش مصر با مردم است و کسانی بیرون و درون مصر میخواهند ارتش را در آینده با مردم درگیر کنند و همه باید مراقب باشند. بدنهٔ ارتش مصر، نفوذ آمریکا و دوستان اسرائیل را برنخواهد تافت»
وی انقلابها را تازه در آغاز راه خواند و گفت باید با برنامههای کوتاهمدت و درازمدت پیش روند و بر طوطئهها فایق آیند.
آیتالله خامنهای گفت نخست مصر به آرمان فلسطین خیانت کرد و با عربان سازش کرد تا جایی که همهٔ نظامهای عرب به جز یک نظام -که همان سوریه است- فلسطین را فروخته با صهیونیسم آشتی کردند.
« | امروز مصر، باید دوباره در صف اول دفاع از آرمان فلسطین قرار گیرد و پیمان خیانت کمپدیوید را زیر پا بگذارد و بسوزاند. مصر انقلابی، دیگر نمیتواند انرژی و گاز رژیم رو به زوال صهیونیستی را از جیب ملت فقیر و گرفتار خود بدهد. | » |
حزبها و نخبگان سیاسی
[ویرایش]او ایشان را وارثان خون شهیدان و دردکشیدگان دانست و گفت مراقب این امانت بزرگ باشید.
او غرب را پوشالی خواند و گفت ازش نترسید و بش اعتماد نکنید و «هیچ چیز طبق برنامهٔ آنان پیش نرفتهاست، بُت غرب نیز چون بُت کمونیزم شکست و ترس ملتها ریخت»
« | مراقب بازیهای آنها باشید، همچنین وارد بازی دلارهای نفتی وابستگان و متحدان غرب در میان اعراب، نشوید که در آینده از این بازیها سالم بیرون نخواهید آمد. اسرائیل، رفتنی است نباید بماند و نخواهد ماند. شروع انحراف در نهضتهای کنونی، تن دادن به بقاء رژیم صهیونیستی است و ادامه مذاکرات سازش و تسلیم که رژیمهای ساقط شده آن را پایهگذاری کردند. | » |
رهبری وظیفهٔ اصلیشان را نظامسازی و قانوننویسی خواند و مدیریت انقلابها خواند و گفت همان تمدنسازی اسلامی نوین در عصر نو است. او افزود غرب دو الگوی اسلام تکفیریِ عقبمانده و اسلام لاییک را بتان ارایه میکند تا اسلام اصولگرای خردمندانه تقویت نشود.
او گفت اعتماد نکنید به اسلام سازشکار با اسراییل و دشمن مسلمانان. «بدانید که غرب در صدد انتقام بر خواهد آمد. انتقام اقتصادی، نظامی، سیاسی، تبلیغاتی» ممکن است به تحریم تهدیدتان کنند.
موضع ایران
[ویرایش]او ایران را موفقترین تجربهٔ اسلامی عصر نو خواند و گفت که آمادهٔ همکاری و خدمت به شماست.
او با دروغ خواندن سخنانی که دربارهٔ ایران به ایشان ارایه میکنند و اشاره به برخی تجربهها گفت: ایران بزرگترین قربانی ترورسیم را برای تنها نگذاشتن برادران عربش در فلسطین و لبنان و عراق تنها گذارد و اشغالگران را به رسمیت شناسد.
« | از امپریالیسم ایرانی یا شیعی میگویند حال آنکه همه میدانند ما هرگز انقلاب اسلامی را، انقلابی صرفاً شیعی یا ملیگرا و ایرانی ندانسته و نخواندهایم و در این ۳۰ سال، هر چه هزینه داده و تهدید شدهایم به علت اسلامگرایی و امتگرایی و شعار وحدت و تقریب مذاهب و آزادی و عزّت برادران مسلمان از شرق آسیا تا عمق آفریقا و اروپا بودهاست ... ایران به دنبال ایرانی کردن اعراب یا شیعی کردن سایر مسلمین نیست، ایران در پیدفاع از قرآن و سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و احیاء امت اسلامی است. برای انقلاب اسلامی، کمک به مجاهدان اهل سنّت سازمانهای حماس و جهاد و مجاهدان شیعی حزبالله و امل، به یک اندازه، واجب شرعی است و احساس تکلیف میکند. ملت و حکومت ایران با صدای بلند و قاطع، اعلام میکند به قیام ملتها نه به ترور، به وحدت اسلامی نه غلبه و ضدیت مذهبها، به برادری مسلمین نه برتری قومی و نژادی، به جهاد اسلامی نه خشونت علیه بیگناهان، -إن شاء الله- معتقد و پایبند است. | » |
منابع
[ویرایش]- «فیلم کامل خطبههای نماز جمعه تهران». دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، ۱۴ بهمن ۱۳۹۰
- «متن کامل خطبههای نماز جمعه تهران + ترجمه خطبه عربی». پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ۱۴ بهمن ۱۳۹۰