تلاش شرکتهای هواپیمایی برای جبران قیمت بالای سوخت
در حالی که شرکتهای هواپیمایی با مشکل قیمت بالای سوخت درگیرند، همزمان به دنبال راهی برای به دست آوردن درآمدهای جایگزین نیز هستند.
به گزارش سرویس بینالملل «تابناک»، مجله «اکونومیست» نوشت: هفته گذشته «Jet Blue» که یک شرکت هواپیمایی آمریکایی است اعلام کرد برای در اختیار گذاشتن بالش و پتو هزینهای ۷ دلاری دریافت خواهد کرد.
شرکتهای هواپیمایی دیگر نیز برای خدماتی چون چک کردن چمدانها و یا در اختیار گذاشتن صندلیهایی با جای پای بیشتر، اقدام به دریافت هزینههای اضافی میکنند.
در حالی که نگرانی مردم برای استفاده از موبایل در هواپیما روز به روز در حال کاهش است، شرکتهای هواپیمایی در حال ارائه طرحی هستند که بر اساس آن، افراد برای هر دقیقه تماس با موبایل در طول پرواز ۲٫۵ دلار و برای هر پیام کوتاه ۵۰ سنت بپردازند.
شرکت Ryanair پیشروی حمل و نقل کم هزینه در اروپا که سال گذشته درآمدزایی جنبی معادل ۴۸۸ میلیون یورو (۶۹۰ میلیون دلار) داشت، یکی از طرفداران پروپا قرص طرح تماسهای هوایی است.
این شرکت در نظر دارد، کل ناوگان هوایی تحت پوشش خود را به این سیستم و ابزار آن توسط شرکت OnAir- مجهز نماید. لازم به ذکر است که OnAir ارائه دهنده خدمات و ارتباطات هوایی است و تحت حمایت Airbus (غول هواپیما سازی اروپا) قرار دارد.
خطوط هوایی Oman Air،Tap Portugal،bmi و AirAsia فنآوری OnAir را برای شرکت خود انتخاب کردند.
این در حالی است که AeroMobile رقیب OnAir توانسته نظر شرکتهایی چون mirates، Qantas و Turkish Airlines را جلب کند. طراحی این تکنولوژی یا به صورت گوشیهایی است که با یک مرکز در ارتباطند و یا به صورت Picocell- سیستم Wireless که معمولاً برای ارتباط در فضاهای محدود به کار میرود که در هر دو صورت به شبکه ماهوارهای تلفن متصلند. استفاده از این تکنولوژی باعث شده مشکلات ایمنی و نگرانی تداخل با شبکههای زمینی برطرف شود. (اگرچه بازهم در هنگام برخواستن هواپیما و فرود آن تلفنها باید خاموش باشند). در عین حال خطوط هوایی هم توجیه اقتصادی آن را مناسب یافتهاند.
اما نظر مسافران چیست؟ خیلیها از نشستن کنار یک فرد پرحرف بیفکر بیزارند. نتایج اولین آزمایشهای ارتباط در طول پرواز امیدوارکننده بودهاست. شرکت هواپیمایی امارات (Emirates) که سیسستم AeroMobile را از ماه مارس در ده هواپیمای خود نصب کردهاست، سی ام جولای اعلام کرد بازخوردها و واکنشها به این طرح مثبت بودهاست. به طوری که تقریباً نیمی از مسافران گوشیهای خود را در طول پرواز روشن نگه داشته بودند. در این میان ارسال پیامهای کوتاه بیشتر مورد توجه قرار گرفته و میانگین تماسهای تلفنی هم ۲٫۵ دقیقه بودهاست. بیشتر تماسها در پروازهای روز برقرار شده و این میزان در پروازهای شب بسیار ناچیز بودهاست.
شرکت هواپیمایی فرانسه (Air France) هم که از تکنولوژی OnAir در پروازهای کوتاه خود به اروپا و شمال آمریکا استفاده کردهاست، اعلام کرد ۸۰ درصد کسانی که از این سیستم استفاده کردهاند خواستار تعمیم آن به همهٔ پروازها شدهاند. به طور مثال در یک پرواز این شرکت ۱۰۰ پیام کوتاه ارسال و دریافت، و۱۰ مگابایت اطلاعات توسط کاربران Black Berry- سیستم انتقال اطلاعات Wireless- رد و بدل شدهاست. مسافران همچنین علاقه بسیاری برای اطلاع دادن زمان فرود و جزئیات پرواز به بستگان خود نشان دادند.
با این همه، هنوز هم برای عموم مردم ترس از ایجاد اختلال در هنگام برقراری تماس بیشتر از امید به مزایای آن به نظر میرسد. این مسئله ممکن است برای مسافرانی که خوابِ هنگام سفر را ترجیح میدهند خبر خوبی باشد، اما خبر نا امید کنندهای برای شرکتهای هواپیمایی است و نشان میدهد که آنها باید به دنبال منابع دیگری برای ایجاد درآمد باشند.
منابع
- مترجم: سید امیرحسین میرابوطالبی«تلاش شرکتهای هواپیمایی برای جبران قیمت بالای سوخت». تابناک، اوت ۱۶, ۲۰۰۸