احمدی‌نژاد: دولت از همهٔ فعالیت‌های تحقیقاتی برای تبدیل کشور به یک مرجع علمی حمایت می‌کند

از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد
سه‌شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۰، ۱۷ ژانویه ۲۰۱۲، ۰۳:۳۰:۰۰ ق.ظ.


هفدهمین جشنوارهٔ پژوهشی علوم پزشکی رازی در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگذار شد. در جشنواره پژوهشگران و افراد برتر را تقدیر کردند.

محمود احمدی‌نژاد گفت:

« می‌توانیم به سرعت به مرجع علمی در جهان تبدیل شویم در این راستا دولت به طور کامل از کلیهٔ اقدامات و فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی حمایت خواهد کرد. »

رییس‌جمهوری گفت:

« سرعت حرکت علمی در کشور بسیار مناسب است ولی با این وجود ظرفیت علمی، استعدادها و توانمندی‌های موجود در کشور بیش از این‌هاست که باید به آن پرداخته شود. »

او تاکید کرد که به مسئلهٔ غذا و تغذیه اهمیت ویژه دهند و افزود:

« شاید تا ده سال گذشته افراد زیادی از کشور برای درمان به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کردند اما امروز تقریبا در نقطهٔ صفر قرار داریم و حتی در برخی از بخش‌ها نیز برای درمان از سایر کشورها میهمان می‌پذیریم که این اتفاق مبارکی است. »

او گفت دو-سه سال پیش بیست‌وپنج تا سی‌هزار نفر برای درمان به ایران آمده‌اند و سفر درمانی به ایران علمی و فرهنگی نیز است.

رییس‌جمهوری گفت

« وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید جوری برنامه ریزد که در دنیا اول شویم و از همه در این زمینه جلوتر باشیم. »

وی افزود می‌توانیم مرجع جهانی در زمینهٔ‌درمان شویم.

احمدی‌نژاد با بیان این که بیماری‌ها پیچیده‌تر می‌شود و داروهای نوترکیب به‌ویژه برای بیماری‌های بی‌درمان نیاز است گفت:

« امروز عزم و همت بالایی در بخش پزشکی کشور جاری است و باید به جایگاهی برسیم که بیماری‌هایی وجود نداشته‌باشد که راه درمان آن را در اختیار نداشته باشیم. »

او وعدهٔ افزایش بودجه داد:

« دولت در راستای حمایت از طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی بودجهٔ وزارت بهداشت را که ده درصد بودجه‌های تحقیقاتی به آن تعلق می‌گیرد را به گونه‌ای افزایش می‌دهد تا ۲۰ درصد بودجه‌های تحقیقاتی کشور به این وزارتخانه اختصاص یابد. »


رییس‌جمهوری گفت:

« مطمئن ام در برنامه‌ای پنج‌ساله می‌توانیم قطب درمان و داروی منطقه خاورمیانه شویم و دور از دسترس نیست. »

او گفت :

« هنگامی که غربیان چیزی نداشتند بسیاری چیزها دست ما بوده‌است ولی در دورانی فرمانروایان بد کشور را عقب انداختند ولی هنوز دانش بشر نامحدود است و در نقطهٔ صفر ایم و باید کوشیم قطب علمی دنیا گردیم.تجربه نشان داده هر جا عزم راسخ و تصمیم استواری وجود داشته باشد، موفقیتی به دنبال آن به وجود می‌آید. »

وی مکتب کنونی پزشکی جهان را بر مبناهای خاصی ساخته‌اند و همه‌چیز بر اساس همین‌ها است؛ ولی باید خودمان را به مکتبی خاص محدود نکنیم و در مکتب‌های دیگر نیز رشته‌هایی هست از جمله پزشکی سنتی ایران و باید باید خودمان را ازشان محدود نکنیم.

او گفت مبانی بسیاری دستاوردهایی که امروزه در دنیا تاثیر روان در جسم مطرح است را در پزشکی سنتی خودمان داریم گفت:

« وزارت بهداشت باید بخش خاصی را به طب سنتی ایرانی-اسلامی اختصاص دهد و دانشمندان و استادان ما در دانشگاه‌ها همزمان با نوآوری‌هایی که در علم پزشکی دنیا به وجود می‌آید باید به داشته‌های خودمان نیز اهمیت دهند و با حفظ ویژگی‌های مثبت مکتب پزشکی-جهانی برای طب سنتی خودمان نیز نظام مجزایی در نظر بگیرند. »

وی گفت در نگاه مادی حاکم سعادت آدمی یعنی بهره‌مندی بیشتر از چیزهای مادی و بالندگی هر کس این استو معیار ارزیابی‌ها است ولی دیدگاه فرهنگ ما بر این باور است که سرافرازی و کمال هر کس در خدمت به دیگران و گذشت از منفعت‌های شخصی برای ایشان است.

احمدی‌نژاد گفت در نگاه ما پزشکی باید بازرگانی و تجارت نشود که در ایران و اسلام نیز نیست و باید در نظام پزشکی نیز این را بپایند.

او اشاره به بیماری‌سازی کرد و گفت غربیان چنین می‌کنند. او ویروس اچ‌آی‌وی را نیز گردن غرب انداخت و گفت چنین می‌کنند تا آفریقا و ملت‌ها را غارت کنند و داروهایشان را بفروشند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه فرهنگ ملت ایران نسبت به سایر نقاط جهان تفاوت‌های بسیاری می‌کند، گفت :

« در تاریخ ما قهرمانان و اسطوره‌ها کسانی هستند که بیشتر به جامعه خدمت کرده و خود را فدای کشور و ملت کردند و پاک و خدمتگزار بودند. »

او پس از توضیحاتی در پایان گفت:

« باور دارم که ایران می تواند بر بام جهان بنشیند و پرچمدار حیات طیبه و زندگی سعادتمند و علم و عمل صالح برای بشریت باشد. »


منابع[ویرایش]