آخرین وضعیت لیبی

از ویکی‌خبر، مرجع خبری آزاد
دوشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۰، ۲۸ مارس ۲۰۱۱، ۰۴:۳۰:۰۰ ق.ظ.


قیام مردم در ۱۷ فوریه ۲۰۱۱ و کشتاری که قذافی در این باره انجام داد باعث تحریم موسسات تسلیحاتی، بستن دارائی‌های او و اعمال محدودیت‌هایی برای این شخصیت گشت. حملات نیرو‌های ائتلاف به شهر طرابلس، پایتخت لیبی، انفجار‌هایی را در این شهر در پی داشته‌است.

تلویزیون دولتی نیز اعلام کرده‌است همه چیز امن می‌باشد و تمام تروریست‌ها دستگیر شده‌اند. از سوی دیگر افراد غیرنظامی اعلام کرده‌اند که ماشین‌های نظامی در این شهر به غیرنظامیان شلیک می‌کنند.

شورشیان، به کمک نیرو‌های ناتو پیشروی زیادی در جاده‌ها داشته‌اند. شورشیان به طرف غرب حرکت می‌کنند.


آمار کشته‌شدگان و مجروحین

یکی از سخنگویان شورشیان در مورد کشته‌شدگان گفت:

« در حملات خمپاره‌ای نیروی‌های دولتی ۸ نفر کشته و ۲۴ نفر مجروح شده‌اند. »

مقامات لیبی اعلام کردند که نزدیک به ۱۰۰ نفر در حملات نیرو‌های ائتلاف کشته شده‌اند.

سخنگوی لیبی گفت:

« سه غیر نظامی در شهر ساحلی کشته شدند. »
وضعیت نظامی

در شهر طرابلس، خودرو‌های حامل اسلحه در طول شهر گشته و به مردم و ماشین‌های غیرنظامی شلیک می‌کند. در شهر آفت، نیرو‌های قذافی ماشین‌های جنگی را خارج کرده‌اند.

هواپیماهای نظامی نیرو‌های فرانسه و انگلیس به طور موقت مبارزه خود را متوقف کرده‌است. فرانسه ۲۰ هواپیمای نظامی برای نظارت هوایی لیبی فرستاده‌است. پیش از این ۵ جت و ۳۵ هواپیما و دو ام ای در خارج از میستورا فرستاده بود. نیروهای نظامی انگلستان نیز ۳ ماشین جنگی در میستورا و ۲ ماشین جنگی در اجدابیا را نابود کرد.

احمد ال میستاری، از طرفداران دموکراسی در این باره گفت:

« شهر از همه طرف محاصره است. »
ناتو

در همین راستا ناتو مسئولیت کامل حمله به لیبی را به عهده گرفت.

ناتو در حال فرستادن نیرو‌های خود به مرز‌های آبی می‌باشد. به گفته ناتو این نیرو‌ها قصد ندارند که در این مکان استقرار یابند. نیرو‌های ناتو طبق عهدنامه ۱۹۷۳ که در شورای امنیت سازمان ملل به امضا رسید به لیبی حمله کردند. این عهدنامه در این باره‌است که اگر غیرنظامیان و جمعیت غیرنظامی در خطر باشند، نیرو‌های ناتو حق حمله دارند.

منابع

لیبی